Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати "Свободи" і "Батьківщини" вирішили таки сходити до Попова

Четвер, 18 липня 2013, 18:47

Народні депутати "Свободи" та "Батьківщини", які обрані за мажоритарними округами у Києві, прийдуть на зустріч з головою КМДА Олександром Поповим 19 липня.

Про це повідомив народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Завтра на 12 годину опозиційні депутати-кияни, зокрема і "свободівці" (я в тому числі), підемо на зустріч до Попова і спробуємо з ним поговорити", – заявив Іллєнко.

"Ми би хотіли послухати, що скаже пан Попов… За останніми його заявами, він готовий боротися за Київ і за проведення виборів в столиці. Однак, при цьому він досі не подав заяву про вихід з Партії регіонів і не подав у відставку з посади голови міської адміністрації, на яку його призначив Янукович", – заявив Іллєнко.

"Якщо він справді щирий у своїх бажаннях і заявах, то повинен розірвати усі зв’язки з партією, яка не голосує за призначення виборів у Києві, яка фактично знищила місцеве самоврядування в столиці і робить все, щоб у столиці ці вибори не провести", - додав він.

Депутат вважає, що без цих двох рішень заяви Попова – це "лише цинізм і здригання повітря".

Як відомо, нинішній склад Київради втратив свою легітимність 2 червня, оскільки в цей день закінчився 5-річний термін його повноважень.

11 липня депутати від опозиції прийшли до Київради не дати можливості провести засідання.

Під час зіткнень під КМДА главі фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку розбили окуляри.

18 липня голова КМДА Олександр Попов закликав лідерів опозиційних фракцій Верховної Ради Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока зустрітися 22 липня та обговорити питання щодо проведення засідання сесії Київради, до порядку денного якого пропонується внести виключно нагальні соціально важливі питання життєдіяльності міста.

Він наголосив, що через зрив засідання Київради 11 липня "сотні тисяч столичних лікарів, вчителів, соціально незахищених киян позбавлені муніципальних надбавок, зупинено фінансування будівництва метрополітену, реконструкції Поштової площі, ремонту міських доріг та вирішення інших питань життєдіяльності міста".

Опозиція ж наполягає, що Київрада нинішнього скликання вже нелегітимна і не повинна збиратися. Опозиціонери і громадськість вимагають виборів столичної ради.

В "Ударі" заявили, що представники їхньої політичної сили на зустріч до Попова не підуть.

Тиждень.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...