Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять не переслідувати активістів "Демократичного Альянсу"

Вівторок, 23 липня 2013, 18:04

Близько тридцяти громадських організацій, діячів, журналістів звернулися до Віктора Януковича у зв’язку із кримінальним "переслідуванням громадських активістів Максима та Костянтина Лациби".

Про це йдеться в їх офіційній заяві.

В зверненні нагадали, що міліція підозрює активістів у здійсненні пограбувань на території Броварського та Бориспільського районів. На думку підписантів, це переслідування пов'язане з участю активістів у акції під Межигір'ям.

"Ми вважаємо, що дане кримінальне провадження використовується виключно з метою перешкодити громадській діяльності Максима та Костянтина Лациби, на цьому показовому прикладі залякати усіх активістів для придушення громадської активності, та дискредитувати їх в очах суспільства", - йдеться в заяві.

Підписанти також заявили про ряд вимог. Зокрема вони вимагають від Верховної Ради ініціювати створення тимчасової слідчої комісії із розслідування переслідувань правоохоронними органами братів Лациб та інших учасників мирного зібрання під Межигір'ям.

"Від Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури провести розслідування законності та обґрунтованості провадження слідчих дій та притягнути винних осіб до відповідальності", - йдеться в заяві.

"Також звертаємося до представників громадськості, журналістів, адвокатів, громадських активістів та закликаємо до солідарних дій на захист один одного", - закликали підписанти.

Під заявою підписались: Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Фонд "Демократичні ініціативи", Transparency International Ukraine, Комітет виборців України, Інститут медіа права та ще більше 50 громадських організацій і активістів.

Як відомо, міліція розпочала кримінальне провадження про участь у пограбуванні проти Костянтина та Максима Лациб.

Брати пов’язують цю справу з участю в акції під Межигір’ям.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...