Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардеп хоче, щоб терор проти Femen розслідувала комісія Ради

Неділя, 28 липня 2013, 21:05

Побиття та арешт активістів руху Femen свідчать, що влада перейшла до прямого фізичного тиску на громадських активістів.

Про це заявив перший заступник голови парламентського комітету з прав людини Андрій Шевченко, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, "якщо раніше з неугодними боролися судовими рішеннями та адмінресурсом, то тепер взялися за цілком бандитські методи".

"Ми можемо не поділяти цілі і методи Femen. Але ми не можемо перетворитися на країну, де найняті владою "кримінальники" закривають рот всім, хто думає інакше", - зазначив Шевченко.

Народний депутат також нагадує про низку інших інцидентів проти громадських активістів: побиття представників "Дорожнього контролю" у Донецьку та Маріуполі, спроба порушити кримінальну справу проти київських активістів Максима та Костянтина Лациб, арешт врадіївського активіста Василя Любарця, "психіатричне" ув'язнення Раїси Радченко із Запоріжжя.

Шевченко заявив, що ініціюватиме розгляд цих ситуацій на комітеті з прав людини. Депутат також припускає, що ініціюватиме утворення ТСК, яка розслідуватиме факти терору проти громадських активістів.

"Я закликаю країну безкомпромісно ставитися до кожної спроби фізично тиснути на громадських активістів. Це принципово новий рівень терору проти громадян. За ним іде лише фізичне усунення незгодних", - підкреслив Шевченко.

Як повідомлялося, в суботу рух Femen заявив про побиття та викрадення трьох активісток і фотографа.

Пізніше в київській міліції повідомили, що активістки були затримані за те, що "розгулювали в голому вигляді" по Оболонському проспекту і не реагували на зауваження міліції.

Водночас у суботу ввечері лідер Femen Ганна Гуцол була побита невідомим чоловіком в одному з київських кафе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування