Азаров про ДТП чиновників: досить виводити плями на мундирі

Середа, 14 серпня 2013, 10:34

Чиновників, із вини яких відбуваються дорожньо-транспортні пригоди, треба суворо карати.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"З початку року в Україні сталося 1051 дорожньо-транспортна пригода, спричинена нетверезими водіями. В них загинули 138 людей, 1399 - травмовані. А всього за цей час виявлено біля 100 тисяч фактів керування транспортним засобом у стані алкогольного, або наркотичного сп’яніння", - зазначив він.

Прем'єр нагадав, що часто п’яними за кермом виявляються чиновники.

"П'яний за кермом - завжди злочинець, а коли він має владні повноваження - це взагалі за межею добра і зла. Люди шоковані тим, що таке взагалі можливе. І, нажаль, не вірять у справедливе покарання п’яних злочинців. Часом лише якимось дивом ситуація зупинялась на межі самосуду", - уточнив Азаров.

"Я переконаний, що головна причина тут - відчуття безкарності та відсутності належних моральних якостей у працівників державних структур, потурання безпринципності окремих керівників. Тому досить виводити плями на мундирі, треба рішуче очиститись від негідних представляти владу", - зазначив він.

"Також переконаний, що настав час суттєво посилити відповідальність як за керування транспортними засобами у нетверезому стані, так і за приховування або фальсифікацію виправдальних матеріалів щодо таких злочинів", - заявив він.

"У випадках, коли йдеться про державних службовців, треба негайно відстороняти їх від виконання обов’язків, а коли є абсолютні підстави - звільняти з роботи. Справедливій правовій оцінці діянь не повинні заважати ніякі чини і зв’язки", - додав прем’єр.

"Я вимагаю, по-перше, щоб в кожному випадку "п’яних" ДТП за участю працівників органів влади було справедливе, а це означає - найсуворіше - покарання. По-друге, щоб жоден злочин не було навіть можливості приховати, не було зволікань з експертизою і таке інше.

І по-третє, найголовніше, я вимагаю розгорнути масштабну, постійну профілактичну роботу з державними службовцями, працівниками правоохоронних і силових органів з метою попередження правопорушень", - підсумував Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування