Прокуратура порушила дві справи за бійки під Київрадою

Понеділок, 19 серпня 2013, 18:08

Прокуратура перевірить законність дій депутатів та міліціонерів під час подій у Київраді.

Про це йдеться у повідомленні прес-служба прокуратури Шевченківського району міста Києва.

"У зв’язку з сьогоднішніми подіями біля Київради прокуратурою Шевченківського району столиці зареєстровано два кримінальні провадження, за якими розпочато досудове розслідування", - зазначили у відомстві.

"Так, до прокуратури звернулися народні депутати із заявами про протиправні дії правоохоронців під час сутичок, що сталися 19 серпня під стінами столичної мерії та безпосередньо в її будівлі. Відомості, викладені у заявах депутатів щодо перевищення міліціонерами своїх службових повноважень, внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 КК", - уточнили в прокуратурі.

"Ще одне кримінальне провадження розпочато за заявою працівника міліції щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку народних депутатів під час сьогоднішніх подій біля мерії. За цим фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч.2 ст. 342 КК", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, з самого ранку "регіонали" заблокували усі входи до КМДА і не впускали туди опозицію.

Також в приміщення Київради не могли потрапити співробітники КМДА та депутати від УДАРу, крім того кабінет фракції УДАР в Київраді опечатали.

Раніше повідомлялося, що під час сутичок із представниками "Беркута" поблизу Київради чи в ній постраждали, зокрема, народні депутати Степан Кубів ("Батьківщина"), Едуард Леонов ("Свобода") та Роман Чернега (УДАР).

У свою чергу, в міліції заявили, що під час сутичок під КМДА постраждав щонайменше один із правоохоронців, крім того народні депутати Арсеній Яценюк і Андрій Іллєнко розбили вікно будівлі, де розташована Київрада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування