Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Царьов чубиться з Лукаш через угоду з ЄС: "Навіщо Ви порушуєте закон?"

Середа, 21 серпня 2013, 12:10

Депутат від Партії регіонів Олег Царьов звинувачує міністра юстиції Олену Лукаш у порушенні закону й обмані щодо законності Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це говориться у відкритому листі Царьова до Лукаш у відповідь на її питання, хто просив його стверджувати, що підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом суперечить українській Конституції.

"Прочитавши Ваше емоційне звернення до мене й роз'яснення Міністерства юстиції щодо відповідності Конституції України проекту Угоди про асоціацію між Україною і ЄС і його державами-членами, мене не залишає питання: Олено, навіщо Ви це робите?", - звертається Царьов до міністра-соратниці.

Він зазначає, що "роз'яснення в порядку тлумачення положень проектів міжнародних угод" не входять у сферу компетенції Мінюсту, це відомство не уповноважене давати офіційне тлумачення Конституції й законів України – це прерогатива Конституційного Суду.

"Я хочу ще раз запитати: навіщо Ви порушуєте закон? Адже те, що Ви робите, є нічим іншим, як способом створення видимості правомірності зазначеної Угоди, що заздалегідь суперечить Конституції України", - наполягає Царьов.

"Я й багато інших пам'ятаємо Вашу правильну, мужню позицію у Верховному суді перед третім туром президентських виборів. Ставлю це запитання тому, що вважаю Вас не лише гарною жінкою, надійним товаришем, але й професіоналом, який не міг не помітити, що ціла низка статей Угоди звужує обсяг повноважень держави Україна в особі її законодавчих, виконавчих і судових органів", - додає він.

Так, за словами Царьова, дозвіл Раді асоціації й Комітету асоціації ухвалювати рішення, які за юридичною силою вищі за національне законодавство України, "можна розглядати як замах на суверенітет нашої незалежної держави".

Крім того, підкреслює "регіонал", норма Угоди про ратифікацію та імплементацію Римського Статуту Міжнародного кримінального суду суперечить Конституції.

Намір Мінюсту спочатку підписати Угоду про асоціацію, а потім змінювати Конституцію Царьов називає незаконним.

Царьов пропонує докладніше ознайомитися з правовою оцінкою, наданою директором центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава" Василем Німченком.

"Я б хотів поставити лише одне запитання міністру юстиції: Олено, навіщо Ви це робите? Адже за свідоме введення в оману щодо законності Угоди про асоціацію президента, народу України напевно настане відповідальність", - наголошує "регіонал".

Як повідомлялося раніше, до центру "Правова держава" має стосунок Віктор Медведчук, який є головою ради центру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування