Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі "дніпропетровських терористів" з’явилися нові свідки

Четвер, 22 серпня 2013, 10:16

Індустріальний районний суд Дніпропетровська частково задовольнив клопотання захисника обвинуваченого в терактах Дмитра Реви щодо виклику свідків у судове засідання.

Про це повідомила сторона захисту, пише "Радіо Свобода".

За даними адвокатів, із заявлених 14 осіб суд погодився викликати сімох, з огляду на наполягання адвоката і самого Реви.

Як вважають адвокати, особливо важливими з числа свідків, яких заявив захист Реви, є двоє чоловіків, які в день вибухів отримали такі ж, що і Рева, sms-повідомлення від головного обвинуваченого, політолога Віктора Сукачова.

У них було запитання, чи не постраждав хто-небудь з "наших". Така кореспонденція стала підставою для затримання Реви як співучасника терактів.

"Ваша честь, я прошу звернути увагу, що Дмитра Гришенцева і Віктора Пащенка просять викликати по конкретних обставинах: спілкування з Сукачовим у той же день у той самий період, коли він надіслав мені своє повідомлення, яке державне обвинувачення висуває мені у провину. Пан Гришенцев отримав аналогічне повідомлення. Я вважаю, варто поцікавитися у них про обставини", – сказав Рева на суді.

Водночас суд вирішив викликати тільки одного із цих двох заявлених свідків.

Як відомо, 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина.

У червні того року Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську.

Реву звинуватили у посібництві терористам на підставі телефонного дзвінка, здійсненого ним на телефон Віктора Сукачова. Водночас пізніше самі правоохоронці визнали, що робив це співробітник СБУ, а не Рева.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування