Шувалов обмовився, що без України ніякого Митного союзу не буде

Понеділок, 26 серпня 2013, 19:29

Росія не бачить можливості застосування до Києва митного тарифу в рамках Митного союзу, у разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив журналістам за підсумками переговорів прем'єрів Росії та України перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, передають "РИА Новости".

"За єдиним митним тарифом не бачимо тут юридичної можливості", - зазначив він.

Шувалов пояснив, що в МС створюється єдина митна територія з єдиним зовнішнім митним кордоном і застосовується єдиний тариф.

"За угодою України з ЄС, до більшості товарів, які там позначені, застосовується нульова митна ставка. Це близько 95% товарів, які проходитимуть на територію РФ", - сказав перший віце-прем'єр.

Він підкреслив, що у України немає можливості за цією угодою вступати в Митний союз і прийняти єдиний митний тариф, а потім вступити з усіма країнами МС в переговори про заходи компенсації.

"Таким чином, це, по суті, може затягнути всі країни Митного союзу в нескінченні багаторічні переговори про рівень таможененно-тарифного регулювання", - додав Шувалов.

"По суті це означає, що ніякого Митного союзу не буде", - сказав він.

Також Шувалов під час цього підходу до пресси заявив, що продовжувати подальші переговори про перспективи одночасної участі України в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом і Митним союзом безглуздо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування