Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сноуден показав, що США витрачає на розвідку 52,6 мільярда

П'ятниця, 30 серпня 2013, 10:24

Бюджет американської розвідувальної системи на 2013 рік становить 52,6 мільярда доларів.

Такі дані у п'ятницю публікує Washington Post, з посиланням на колишнього співробітника спецслужб Едварда Сноудена.

Видання зазначає , що у "чорному бюджеті" витрати на ЦРУ істотно вище, ніж будь-якого іншого шпигунського агентства, - 14,7 мільярдів доларів. Це на 50% більше, ніж фінансування Агентства національної безпеки (10,8 мільярда), яке проводить операції підслуховування.

"ЦРУ і АНБ здійснюють агресивні зусилля по злому іноземних комп'ютерних мереж, щоб вкрасти інформаційні системи або для саботажу ворогів. Включаючи те, що бюджет називає "наступальні кібероперацій", - йдеться у матеріалі.

Національне управління повітряно-космічної розвідки має фінансування у розмірі 10,3 мільярдів доларів.

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook. США завели на нього справу.

23 червня Сноуден прибув з Гонконгу до Москви як транзитний пасажир і з середини червня перебував в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

В даний час він шукає постійного політичного притулку. 1 серпня Сноуден отримав тимчасовий політпритулок у Росії.

20 серпня повідомлялося, що влада Великобританії змушує газету The Guardian віддати або знищити матеріали, передані їй екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування