МЗС запевняє , що в США ніхто Мельника не знаходив

Вівторок, 10 вересня 2013, 15:02

Міністерстві закордонних справ України повідомляють , що до посольства і консульства України в США не надходила інформація про затримання колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника в США .

"За повідомленням наших консульських установ у США, жодної інформації про затримання вказаного громадянина в посольство і консульські установи України не надходило" , - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він додав , що МЗС не може підтвердити або спростувати знаходження Мельника в США , оскільки це питання лежить в компетенції правоохоронних органів двох країн.

Як повідомлялося , екс-ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора одягли електронний браслет, а 9 серпня стало відомо, що Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

У ЗМІ 16 серпня з'явилися інформація , що екс-ректора затримали білоруські прикордонники та передали його українським колегам . В українському прикордонному відомстві цю інформацію спростували.

27 серпня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження Мельника, йде підготовка до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни.

Серед можливих місць перебування Мельника у ЗМІ називали Австрію і США .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування