Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МС уже готові працювати з Україною і після підписання асоціації

Середа, 11 вересня 2013, 17:06

У Євразійській економічній комісії заявляють про готовність співпрацювати з Україною навіть після підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив директор Департаменту розвитку інтеграції ЄЕК Віктор Спаський, пише УНІАН.

За його словами, співпраця з Україною продовжиться, хоч підписання угоди з ЄС з ускладнить економічні відносини з країнами "трійки" ТС.

"Україна - сусід Митного союзу і при будь-якому розладі економічні відносини розвиватимуться. Питання в тому, якими темпами", - сказав Спаський.

Спаський нагадав, що в рамках співпраці між Україною і ЄЕК підписано меморандуми щодо взаємодії в торговельній сфері, технічного регулювання та статусу спостерігача в ЄЕК.

Він вважає, що в рамках цих документів можна обговорювати питання зняття взаємних бар`єрів у торгівлі, а також недопущення "торговельних воєн".

Раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв заявляв, що підписання угода про асоціацію з Євросоюзом перекреслить можливість вступу України до Митного союзу і Київ перестане бути для Росії "повноцінним партнером".

ЄЕК має статус наднаціонального органу управління країн МС. Вона не підпорядкована будь-якому з урядів трьох країн і її рішення обов`язкові для виконання на території усіх членів.

Основним завданням ЄЕК є забезпечення умов функціонування і розвитку Митного союзу і Єдиного економічного простору, а також вироблення пропозицій щодо подальшого розвитку інтеграції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...