Яценюк і Кº пропонують ліквідувати Конституційний суд

Четвер, 12 вересня 2013, 11:14

Опозиція пропонує ліквідувати Конституційний суд і передати його функції Верховному суду.

Таку пропозицію озвучив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у ході Міжнародної конференції "Українське правосуддя - вимірювання в контексті європейських стандартів" у четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо, що базова норма української Конституції, яка визначає, що Верховний суд є вищою інстанцією в судах загальної юрисдикції, повинна бути наповнена змістом. Перший крок до цього наповнення змістом має стати ліквідація Конституційного суду", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що репутація Конституційного суду, що він "є кишеньковим органом, наприклад, чинного президента щодо зміни української Конституції без волі українського парламенту і українського народу".

Яценюк зазначив, що опозиція переконана, що функцію конституційну юрисдикцію необхідно передати Верховному суду.

За його словами, внаслідок десятка судових реформ в Україні у Верховного суду навмисне відібрали його повноваження для того, щоб створити ряд спеціалізованих судів, призначити в них "своїх" голів судів, і вирішувати свої особисті проблеми.

"Ми вважаємо, що, по-перше, необхідно змінити принцип формування Верховного суду, а по-друге, відновити компетенцію Верховного суду", - підкреслив лідер опозиційної фракції.

За словами Яценюка, Верховний суд, серед іншого, повинен забезпечити однакове виконання законодавства всіма судами.

"Це крок до певного європейського прецеденту", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування