Шаповал: Про Конституційний Суд – або добре, або нічого

П'ятниця, 13 вересня 2013, 11:35

Екс-голова ЦВК Володимир Шаповал не може сказати нічого доброго про Конституційний Суд України.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Україна молода" на прохання оцінити зміни у КС з часів президентства Леоніда Кучми.

"Про Конституційний Суд, як про відомого суб’єкта, – або добре, або нічого. Доброго я, на жаль, нічого сказати не можу", - сказав Шаповал, який до ЦВК понад 10 років працював у Конституційному Суді.

"Хоча певною мірою всі процеси, які довкола нього відбувалися, об’єктивні. Згадайте народних депутатів першого скликання і порівняйте з народними депутатами останнього скликання. Тому думати, що з КС мало б відбуватися щось інше, – наївно", - додав він.

За словами Шаповала, "наш державно-політичний розвиток іде, на жаль, не по висхідній, а як мінімум рівно, без пульсу".

"Причин чимало: рівень політичної свідомості й культури, пострадянська ментальність, притаманна нашому соціуму, тощо. У нас немає проблеми втрати репутації. Що таке репутація в Україні?!", - зазначив він.

На думку Шаповала, "політичну корупцію в різних її проявах можна подолати не тільки превентивними, а й жорсткими каральними засобами".

"Навіть не подолати, а загнати її вглиб для початку... Головне – наявність політичної волі і влади, і конкретних виконавців, які б це робили", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування