Колесніков розповів, чому його "попросили" в Раду

П'ятниця, 13 вересня 2013, 14:39

Екс -віце-прем'єр Борис Клесніков не вважає, що потрапив у опал до влади, а свій перехід до Верховної Ради назвав виконанням не менш важливої роботи.

Про це теперішній депутат розповів в інтерв'ю виданню "ОстроВ".

За словами Колеснікова, йому запропонували очолити транспортний комітет парламенту для надважливої роботи - інтеграції українського транспорту в світову систему.

"Я прийшов до Кабінету міністрів виключно провести Євро. По ідеї, я ще 1 вересня минулого року мав піти на "заслужений відпочинок", - розповів він.

Колесніков вважає, що в основному проведення Євро -2012 йому вдалося, хоча, за його словами, він пам'ятає критику, зокрема "Української правди".

Що стосується проблем функціонування швидкісних поїздів Hyundai, то екс-віце-прем'єр покладає основну частину провини на "Укразалізницю".

"Експертиза показала, що 70 відсотків провини за їхні зимові поломки лежать на Залізницях України", - заявив він.

У Колеснікова "є питання" до екс-керівництва залізниці, а сьогоднішнього керівництва міністерства транспорту.

"Чому згоріла підстанція? А є просте пояснення - тому що комп'ютер будь-якого: корейського, японського, німецького - поїзда, не розуміє, чому контакти підвішені на різній висоті", - вважає депутат.

На його думку, проїзд в Hyundai виглядає дорогим лише на тлі інших пасажирських залізничних перевезень, які є збитковими.

"Якщо ввести реальні ціни, за собівартістю, на плацкартні та купейні вагони, то за квитками на Хюндай черга буде на два роки вперед", - каже Колесніков.

Загалом екс-віце-прем'єр вважає цей проект вдалим, хоча і пам'ятає про критику, зокрема "Української правди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування