Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара розповів, як стане безпечно в Європі після підписання асоціації

Вівторок, 17 вересня 2013, 11:20

Підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом сприятиме зміцненню безпеки у східноєвропейському регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що підписання Україною і Євросоюзом угоди про асоціацію всупереч усім песимістичним прогнозам стане важливим чинником безпеки в східноєвропейському регіоні"- сказав Кожара на міжнародній конференції "Роль міжнародних організацій в національній безпеці України".

Глава МЗС вважає, що підписання Угоди про асоціацію у довгостроковій перспективі зможе налагодити  стосункт України з Європою та Росією.

"В майбутньому, безумовно, (підписання асоціації – ред.) сприятиме гармонізації відносин у трикутнику ЄС-Україна-Росія", - вважає Кожара.

Міністр зазначив, що Україна й надалі продовжить роботу з поглиблення співпраці в рамках СНД, зокрема, йдеться про зону вільної торгівлі. Він також наголосив, що це питання буде одним із пріоритетних у період головування України в СНД у 2014 році.

"Із підписанням угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом Україна має створити кращий інструмент підтримки демократичних перетворень у себе вдома", - додав Кожара.

Він також зазначив, що підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС аж ніяк не суперечить неодноразово заявленій Росією і ЄС меті про створення єдиного гуманітарного й економічного простору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування