"Неугодний" журналіст: Керівництво УНІАН порушило закон, і це факт

Вівторок, 24 вересня 2013, 14:15

Брюссельський кореспондент інформагенції "УНІАН" Сергій Воропаєв вважає, що керівництво грубо порушує закон, переводячи його в Київ і не виплачуючи зарплату.

Про це він заявив в інтерв'ю MediaFreedomWatch.

За його словами, у вересні йому перестали платити зарплату, хоча новини в агенстві від його імені продовжують виходити.

"Причин цього я не знаю, але можу здогадуватися - йдеться про ненарахування зарплати за мою нібито відсутність на робочому місці в Києві. Разом з тим, де це моє робоче місце в Києві - на сьогодні, думаю, знає тільки генеральний директор агентства. Мені, принаймні, про це нічого не відомо", - розповів Воропаєв.

"До речі, 18 вересня у мене був день народження. Тепер я жартую, що менеджмент УНІАН вирішив так своєрідно мене привітати", - додав він.

Воропаєв каже, що від керівництва не надходило пропозицій бути менш активним у протестах щодо цензури або підтримки опальних київських колег.

"Ні, такого роду пропозицій не було. До речі, переведення колег також сталося з порушенням закону. І це - найсерйозніша проблема", - каже кореспондент.

"Всі повинні усвідомити, що у своїх діях керівництво УНІАН допустив грубі порушення законодавства про працю. Як у випадку з редакторами сайту, так і в моєму випадку. І це - реальний факт", - стверджує він.

Воропаєв вважає, що в дискусії про нього і його можливу заміну на колишнього шеф-редактора української служби ВВС Ростислава Хотина відбувається зміщення акцентів.

"Незалежно від того, є я професіоналом чи початкуючим журналістом, це не може бути причиною порушення щодо мене закону", - каже він.

У понеділок Незалежна медіа-профспілка заявила, що керівництво "УНІАН" намагається звільнити "неугодного" йому брюссельського кореспондента Сергія Воропаєва "за прогули".

Ці дії в профспілці пов'язують зі скандальним "переміщенням" редакторів агентства, які раніше виступали проти цензури.

Керівництво агентства заявляє про законність своїх дій і чекає кореспондента в Києві для перевелення на іншу посаду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування