Розробник реєстрів заявляє, що Лукаш уникає зустрічі з ним

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 10:08

Міністр юстиції Олена Лукаш не проводила зустрічей з представниками компанії-розробника програмного забезпечення Єдиних та Державних реєстрів "Арт-Мастер".

Про це йдеться в офіційній заяві ТОВ "Арт-Мастер", яку отримала "Українська правда".

"Заява заступника міністра юстиції України Юрія Іващенка від 9 жовтня 2013 року про те, що напередодні зупинки реєстрів представники Мін'юсту нібито провели зустріч з керівництвом "Арт-Майстер" та обговорили вирішення питання про заборгованість ДП "Інформаційний центр" перед нашою компанією, абсолютно не відповідає дійсності", - сказано в документі.

"Навпаки, ще 23 вересня 2013 року керівництво "Арт-Майстра" зверталося безпосередньо до міністра Лукаш з проханням про зустріч і її особистому втручанні з метою врегулювання ситуації, але жодної відповіді не послідувало", - уточнили в компанії.

"Більше п'яти місяців ТОВ "Арт-Мастер" не в повному обсязі отримувало платежі згідно з укладеними з ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції договорами, а останні три місяці оплата взагалі припинилася", - говорилося в листі ТОВ "АМ-Софт" від 23 вересня 2013 року на ім'я Лукаш (вхідний номер у Мін'юсті № 16696-0-33-13 24.09.2013 р.).

Також у документі повідомлялося, що заборгованість ДП "Інформаційний центр" перед ТОВ "Арт-Мастер " станом на 31.08.2013 року становила 76,57 мільйонів гривень.

"Офіційно заявляємо, що представники "Арт-Мастер" не проводили ніяких зустрічей ні з Лукаш, ні з іншими співробітниками міністерства юстиції з питання співпраці з ДП "Інформаційний центр", незважаючи на те, що наша компанія сама виступала з ініціативою проведення такої зустрічі для якнайшвидшого врегулювання ситуації", - запевнили у компанії.

1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Держінформюсту призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої було потрібно декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

У четвер колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

У "Арт-Майстрі" заявили, що міністр юстиції Олена Лукаш знала про те, що реєстри зупиняться, і можливо пішла на це свідомо.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування