Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не хоче, щоб асоціація завадила Україні дружити з МС

Вівторок, 15 жовтня 2013, 19:10

Прем'єр Микола Азаров не хотів би, щоб підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС створювало перешкоди для розвитку відносин Києва і країн Митного союзу.

Про це він сказав на спільній з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим прес-конференції у вівторок в Калузі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я б не хотів, щоб підписання Угоди послабило або створило би перешкоди на шляху розвитку відносин України і Митного союзу" , - сказав Азаров.

Він зазначив, що створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС несе для України як ризики, так і плюси.

"Уклавши угоду про створення ЗВТ, ми отримаємо режим максимального сприяння, будуть обнулені практично мита на ввезення своїх товарів, причому відразу обнулені, і ми збережемо для себе захисний 10-річний період... Ризиків багато, вони були і є, але разом з тим, я думаю, що рішення ми прийняли правильне", - сказав прем'єр.

За його словами, для впровадження в Україні європейських технічних стандартів і технічного регулювання будуть потрібні "колосальні витрати" на суму від EUR 100 до 160 млрд протягом 10 років, і Україна готова піти на це.

"Перед нами стоїть дилема, або ми на це йдемо і рухаємося, наздоганяємо, або ми залишаємося у своїй певній технологічній відсталості", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування