Рада ЄС у понеділок про асоціацію з Україною говоритиме, але рішення не скаже?

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 13:47

Рада Євросоюзу із закордонних справ на своєму засіданні 21 жовтня у Люксембурзі обговорить виконання Україною критеріїв, визначених для підписання угоди про асоціацію з ЄС, але не ухвалюватиме формального остаточного рішення.

Про це повідомляє державне інформагентство "Укрінформ", посилаючись на джерело в Брюсселі.

"Міністри обговорять прогрес у виконанні критеріїв, беручи до уваги позицію місії Європарламенту, очолювану Петом Коксом і Александером Кваснєвським. Водночас міністри не ухвалюватимуть формальних письмових висновків на цьому етапі", - сказав високопоставлений європейський дипломат.

За інформацією агентства, Євросоюз може ухвалити остаточне рішення про підписання угоди про асоціацію з Україною у листопаді.

"Рада ЄС із закордонних справ може ухвалити остаточне рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною на своєму засіданні у листопаді (18 листопада) або пізніше напередодні Вільнюського саміту. На даному етапі я не можу відповісти точніше", - зауважив співрозмовник агентства.

Він підкреслив, що у ЄС продовжують наполягати, що рішення про підписання асоціації з Україною переважною мірою полягає у вирішенні ситуації з Юлією Тимошенко.

Водночас, за повідомленням "Інтерфакс-Україна", у ЄС не коментують, чи буде прийнятним для Брюсселя варіант вирішення ситуації з Тимошенко, коли вона зможе виїхати на лікування за кордон, але залишиться в статусі ув'язненої.

"Ми маємо бути дуже обережними з різними сигналами, які надходять з України, тому що, як ми розуміємо, було зроблено різні пропозиції, існують різні ідеї. Тому ми чекатимемо, щоб подивитися, яким буде остаточне рішення, яке ухвалить українська влада", - заявив єврочиновник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування