Кокс і Кваснєвський пояснили, що приїхали "забезпечити згоду кожної сторони"

Понеділок, 21 жовтня 2013, 11:54

Моніторингова місія Європарламенту має на меті забезпечити згоду кожної з ключових осіб щодо вирішення необхідних критеріїв для підписання угоди між Україною і ЄС.

Про це йдеться у заяві очільників місії Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, яку оприлюднило представництво ЄС в Україні.

Зважаючи на різні тлумачення, що з’явилися у медіа, обидва президенти зробили таку заяву для преси щодо їхнього візиту в Україну 21-22 жовтня.

"Моніторингова місія Європарламенту цього тижня здійснить свій 23-й робочий візит до України. 21-22 жовтня місія відвідає Київ та Харків і проведе переговори зі своїми головними контактними особами", - йдеться у повідомленні.

"Час для забезпечення життєздатного розв’язання спливає. Місія продовжуватиме аналізувати досягнення необхідних умов, яке дозволить їй доповісти про повне виконання критеріїв для підписання угоди про асоціацію з Україною, що їх визначила Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу у грудні 2012 року", - зазначають Кокс і Кваснєвський.

"Засаднича умова будь-якого життєздатного результату полягає в тому, що він має шанувати гідність та забезпечити згоду кожної з ключових осіб, залучених з обох сторін", - йдеться у заяві.

"Прагнення місії полягає в тому, щоб продовжувати сприяти необхідному посередництву; її мотивує бажання повідомити про повне дотримання необхідних критеріїв - за умови забезпечення, через переговорний процес, засадничих умов та консенсусу, здатних привести до успіху", - підсумували очільники місії.

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити закон щодо можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати цей документ.

У свою чергу опозиція заявляє, що президент може прийняти таке рішення без прийняття такого закону.

Повідомлялося, що Євросоюз розглядає "часткове помилування" як один з оптимальних варіантів вирішення "питання Тимошенко": термін ув'язнення може бути скорочений з обмеженням її громадянських прав та необхідністю компенсувати збитки у сумі 200 мільйонів доларів.

Депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель заявила, що Тимошенко відмовиться від лікування, якщо ВР підтримає бажання Януковича везти її за кордон у кандалах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...