Янукович хоче на практиці довести, що на двох стільцях сидіти можна

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 14:03

Президент Віктор Янукович вважає невірним говорити про те, що Україна повинна вибирати між напрямками інтеграції.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Ради глав держав СНД у п'ятницю в Мінську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя позиція така: будь-які розмови про необхідність вибору України між поглибленням взаємодії з державами-учасниками СНД, а також Євразійського інтеграційного проекту та Європою докорінно невірні", - сказав президент.

На його думку, підписання угоди про асоціацію з ЄС вигідне не лише для України і Європи, але і для країн - учасниць СНД.

Він зазначив, що створивши зону вільної торгівлі з ЄС та налагодивши ефективну взаємодію з Митним союзом, у перспективі Україна буде сприяти активізації економічної взаємодії на Євразійському континенті.

За словами Януковича, українські спільні підприємства за участю капіталу з країн СНД зможуть експортувати продукцію в Євросоюз із преференціями.

Президент зазначив, що Україна з розумінням ставиться до побоювань, які виникають у партнерів по СНД.

"Особливе ставлення тут хотів би висловити до висловлювань Володимира Володимировича Путіна" , - сказав Янукович.

"Учора ми з ним провели багато дискусій на цю тему, і вони мають під собою підстави. Дійсно, у нас є тривога спільна щодо режиму торгівлі з Україною після створення нами зони вільної торгівлі з Євросоюзом", - зазначив він.

Україна, за його словами, запропонувала сформувати постійно діючий консультативний формат Україна-Європейський союз-Митний союз і сподівається на підтримку цієї ініціативи.

У четвер Путін заявив, що приєднання України до Митного союзу в разі підписання нею угоди про асоціацію з ЄС стане неможливим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування