Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама наказав припинити прослуховування дипломатів ООН - ЗМІ

Вівторок, 29 жовтня 2013, 21:26

Президент США Барак Обама наказав Агентству національної безпеки (АНБ) припинити прослуховування дипломатів ООН в штаб-квартирі організації в Нью-Йорку.

Про це 29 жовтня повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Білому домі.

За словами джерела, рішення ухвалили в рамках загального перегляду розвідувальних програм Сполучених Штатів.

Відповідна вказівку адміністрації Барака Обами надійшла "кілька тижнів тому".

"Сполучені Штати не здійснюють контроль за допомогою електронних засобів за штаб-квартирою Об'єднаних Націй у Нью-Йорку", - підкреслило джерело.

Офіційних коментарів у АНБ або ООН агентству отримати не вдалося.

Як відзначає Reuters, історично штаб-квартира ООН у Нью-Йорку перебувала під постійним наглядом розвідувальних служб Сполучених Штатів та їхніх союзників, які, зокрема, намагалися встановити, хто з працюючих в ООН дипломатів використовує цю діяльність як прикриття для шпигунства на території США.

Вашингтон вирішив переглянути свої розвідувальні програми на тлі низки скандалів, що сталися через публікації даних про них в пресі.

У жовтні європейські та американські ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що АНБ вело стеження за європейськими інтернет-користувачами, а також за лідерами низки країн, у тому числі, союзників США.

Секретні матеріали про програми АНБ передав у пресу колишній співробітник агентства Едвард Сноуден. З червня він перебуває в Росії, де йому надано притулок на один рік.

Лента.ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...