Суд підтримав ЦВК у відмові в реєстрації ініціативної групи щодо вступу до МС

Четвер, 3 жовтня 2013, 18:37

Суд підтвердив законність постанови Центрвиборчкому про відмову в реєстрації ініціативної групи з всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Про це повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Раніше ухвалену постанову ЦВК було оскаржено в судовому порядку, рішенням суду першої інстанції в задоволенні позову відмовлено. Відповідно, підтримано правову позицію, яку зайняла ЦВК під час розгляду цього питання", - розповів він.

За його словами, позов розглядав Окружний адмінсуд Києва.

Охендовський також повідомив, що в четвер до ЦВК почали надходити документи для реєстрації ініціативної групи, яку було створено на зборах громадян із всеукраїнського референдуму про вступ України до МС, які відбулися 29 вересня.

"Нині процес передачі триває, прийом документів здійснюють співробітники управління документального забезпечення секретаріату ЦВК. Коли цей процес завершиться, ЦВК зробить відповідне повідомлення", - сказав він.

При цьому голова ЦВК нагадав, що з моменту завершення прийому документів у Центрвиборчкому буде п’ять днів для розгляду цих документів та ухвалення рішення про реєстрацію чи нереєстрацію ініціативної групи.

Як відомо, КПУ 16 серпня подала до ЦВК повідомлення про намір провести збори громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до МС.

Європейська партія України 29 серпня звернулася до Окружного адмінсуду Києва з вимогою заборонити КПУ організовувати всеукраїнський референдум.

Як забезпечення позову суд заборонив КПУ організовувати та проводити збори громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України до МС до розгляду справи по суті.

8 вересня на стадіоні "Спартак" у Києві відбулися збори громадян, організовані КПУ та громадським рухом "Український вибір", у яких взяли участь 2 508 осіб.

Збори затвердили склад ініціативної групи для збирання підписів на підтримку всеукраїнського референдуму в кількості 9 892 осіб, а також формулювання питання, яке пропонується винести на референдум: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?".

29 вересня за ініціативою Комуністичної партії та громадського руху "Український вибір" відбулися повторні збори громадян у Києві.

Учасники зборів затвердили склад ініціативної групи з всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування