Посол Іспанії думає, що Україна в будь-якому випадку підпише асоціацію

Четвер, 31 жовтня 2013, 09:24

Україна неодмінно підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом: якщо не на Вільнюському саміті, то пізніше.

Таку думку висловив надзвичайний і повноважний посол Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайов Оттоне в середу під час відкриття ІІІ українсько - іспанського форуму журналістики, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Саміт у Вільнюсі стане історичним моментом для України, якого ми всі чекаємо", - сказав дипломат.

Посол упевнений, що навіть якщо Україна зараз не виконає всі умови для підписання угоди про асоціацію, то зробить це трохи пізніше і все-одно підпише документ.

"Дуже важливий момент - це юридична безпека. Іноземні інвестори і громадяни будуть активно перетинати кордон, тільки коли рівень цієї безпеки буде досить високим. В її забезпеченні і полягає зараз основне завдання України", - вважає Оттоне.

Він додав, що в цих умовах вкрай важлива роль ЗМІ, які виконують роль "крові демократії" , і навів приклад Угорщини, де працював у кінці 80-х - початку 90-х : "Там медіа допомогли створити демократію".

Третій українсько-іспанський медіа-форум проходить в Інституті журналістики КНУ ім. Т.Шевченка.

Учасники форуму обговорюють перспективи європейського інтеграційного проекту та роль ЗМІ , а також розвиток медіабізнесу в період економічної трансформації.

30 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські застерігав, що Україна повинна встигнути виконати всі умови ЄС для укладення угоди про асоціацію, інакше її підписання можуть перенести.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування