Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Опозиція обіцяє не голосувати за збільшення впливу Януковича на суди

Середа, 9 жовтня 2013, 13:56

Парламентська опозиція не буде голосувати за запропонований президентом проект змін до Конституції щодо нібито посилення гарантій незалежності суддів.

Про це йдеться у заяві опозиційних фракцій "Батьківщини", "Удару" та "Свободи".

"Під прикриттям євроінтеграційних вимог чинна влада та Партія регіонів намагаються "протиснути" закон, який ще більше посилить авторитарну диктатуру президента Віктора Януковича та зробить його вплив на судову систему практично необмеженим", - йдеться у документі.

"Цей закон не відповідає навіть тим напрацюванням, які були підготовлені Конституційною асамблею, що була створена за ініціатива чинного президента", - запевнили політики.

"Закликаємо владу сісти за стіл переговорів із опозицією та створити у Верховній Раді тимчасову спеціальну конституційну комісію, яка напрацює спільний та узгоджений текст проекту конституційних змін. Проект, який дійсно гарантує незалежність судовій системі та врахує зауваження опозиційних фракцій", - заявили три політсили.

Раніше глава фракції Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція розробила пакет змін до цього законопроекту для того, аби виконати зобов’язання перед Європейським союзом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування