Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ПР вирішить долю Тимошенко у понеділок

П'ятниця, 1 листопада 2013, 16:45

Позицію Партії регіонів щодо можливості лікування екс -прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном буде визначено у понеділок, 4 листопада, на засіданні фракції ПР.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявила нардеп-"регіонал" Ганна Герман.

За її словами, зараз в ПР "вивчають це питання, у фракції йдуть досить гострі дискусії, але ми дуже хочемо компромісу".

"Тому що для нас питання підписання угоди про асоціацію з ЄС є стратегічно важливою метою", - пояснила Герман.

Також вона зазначила: "Ми будемо намагатися шукати компроміс, хоча дуже різні зараз думки, і яке з них візьме гору - сказати поки важко".

"Нам призначили таку підсумкову розмову з цього приводу на понеділок на ранок, ми зберемося і ухвалимо остаточне рішення", - додала Герман.

Нардеп заявила, що налаштована оптимістично і вірить, що "компроміс буде знайдений", і що "ми з цієї складної ситуації гідно вийдемо з користю для України".

На уточнююче питання, чи можуть "регіонали" підтримати законопроект Анжеліки Лабунської, в якому передбачено, що суд, приймаючи рішення про лікування за кордоном засудженого , зобов'язаний одночасно прийняти рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу, Герман сказала: "Я думаю, що цього ми підтримати не можемо".

За її прогнозом, "найбільше, що ми можемо в цій ситуації, якщо вдасться переконати фракцію, це зробити перерву (у відбуванні терміну покарання - УП.) для лікування".

"Я думаю, що це було б дуже справедливо, з огляду на те, що ми навіть не маємо заяви самої Тимошенко з її проханням відпустити її на лікування. Фактично ми йдемо на дуже великі поступки, на дуже велике сприяння в ім'я основної мети - в ім'я євроінтеграційного вибору України. Але я маю дуже великі сумніви, що ми могли б говорити про якісь інші варіанти, крім перерви на лікування", - підсумувала Герман.

Як відомо, 1 листопада Юлія Тимошенко звернулася із заявою до опозиції з закликом "негайно і без внесення поправок" проголосувати за законопроект Анжеліки Лабунської про лікування ув'язнених за кордоном.

Раніше Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов заявили, що опозиція вимагає розглянути 2 листопада у парламенті законопроект Лабунської щодо лікування засуджених за кордоном  першим питанням порядку денного.  У "Свободі" заявили, що голосуватимуть за законопроект Лабунської. 

Також на користь цього проекту опозиція відмовляється від проекту лідерів опозиції Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока про заборону вибіркового правосуддя та зняття перешкод до підписання Угоди про асоціацію. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування