ЦВК почала знищувати відео з виборів

П'ятниця, 15 листопада 2013, 17:57

Центральна виборча комісія почала процес знищення записів відеоспостереження на виборах депутатів Верховної Ради 28 жовтня 2012 року.

Про це "Українським новинам" повідомили в прес-службі ЦВК.

При цьому уточнили, що відеозаписи ліквідуються спеціально створеною постановою ЦВК від 8 листопада тимчасовою комісією.

"Комісія приступилася до роботи о 13:15", - сказав прес-секретар Центвиборчкому.

При цьому він не зміг спрогнозувати час завершення процедури ліквідації відеоматеріалів.

Процес знищення матеріалів відеозаписів здійснюється за допомогою спеціальної програми, що стирає цю інформацію із серверів.

При знищенні відеозаписів виборів присутні всі 4 представники спеціальної тимчасової комісії: начальник управління інформатизації секретаріату Центвиборчкому та 2 співробітники цього управління на чолі з керівником секретаріату ЦВК Сергієм Суярком.

Також за процесом ліквідації інформації спостерігають представники приватного акціонерного товариства "Сітронікс інформаційні технології Україна", що організувало процес відеозйомки, а згодом і зберігання знятих матеріалів.

Процедура знищення відеозаписів відбувається на адміністративній території телекомунікаційного оператора "Укртелеком", на якому розміщена майданчику фірми "Сітронікс".

Як відомо, 6 листопада глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдалося.

8 листопада ЦВК ухвалила рішення про знищення  відеозаписів, зроблених на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року. З цією метою створено комісію зі знищення даної інформації та доручено виконати рішення ЦВК до 15 листопада.

У "Батьківщині" назвали рішення Центрвиборчкому про знищення відеозаписів з парламентських виборів 2012 року "бажанням режиму Януковича замести сліди грубих виборчих порушень".

Також у політсилі зазначили, що "недоторканість відеоархіву є настільки важливою, що в "Батьківщині" готові допомогти ЦВК зберегти відеозаписи з парламентських виборів 2012 року".

У Центрвиборчкомі подякували "Батьківщині" за пропозицію допомогти у збереженні відеозаписів з виборів 2012 року, однак зазначили, що не мають права не знищувати ці файли.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування