Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді з'явиться ще один закон для лікування Тимошенко за кордоном

П'ятниця, 22 листопада 2013, 11:54

Депутати від опозиції мають намір зареєструвати ще один законопроект, що стосується лікування ув'язнених за кордоном.

Про це заявив глава комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, член робочої групи з підготовки відповідного законопроекту Андрій Кожем'якін, передає "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією Геннадія Васильєва, голови робочої групи з роботи над законопроектом про лікування засуджених за кордоном, представників опозиційних фракцій поінформували, що сьогоднішнє засідання групи відбудеться сьогодні в 11:30. Ми прибули, але особисто Васильєв повідомив мені про те, що у зв'язку з тим, що нікого немає, засідання скасовується", - заявив Кожем'якін.

При цьому він заявив, що скасування засідання групи пов'язана "не з відсутністю депутатів, що входять до її складу, а із заявою голови фракції ПР Олександра Єфремова".

За словами Кожем'якіна, депутати від опозиції, незважаючи на це, зареєструють новий законопроект, що стосується лікування ув'язнених за кордоном.

"Але ми порадилися з колегами і прийняли таке рішення, що навіть якщо немає сьогодні наших колег по парламенту, навіть якщо сьогодні робоча група припиняє роботу, ми все одно зареєструємо сьогодні під новим номером з новою назвою законопроект, який станом на четвер було розроблено робочою групою, і подамо його на розгляд Верховній Раді", - заявив Кожем'якін.

У новому законопроекті будуть зафіксовані ті пропозиції і ті положення до законопроекту, які висловлювалися членами робочої групи з підготовки такого законопроекту під час засідань.

"Ми внесемо всі їхні поради", - розповів Кожем'якін.

Зокрема, законопроект передбачатиме перерву в терміні відбування покарання для ув'язненого , який виїжджає на лікування за кордон, так звані канікули.

Крім того буде передбачено, що укладений зможе виїхати на лікування за кордон на термін до 1 року з можливістю продовжити таке лікування ще на рік.

Як відомо, 21 листопада Верховна Рада не підтримала жодного з семи проектів щодо лікування ув'язнених за кордоном.  Планувалося, що розгляд законопроектів про лікування Тимошенко та про прокуратуру відбудеться у ВР у п’ятницю, 22 листопада.  

Однак після того, як у ВР виступив Микола Азаров та разом з членами уряду залишив сесійну залу, спікер ВР Володимир Рибак оголосив засідання Ради закритим.

У свою чергу 22 листопада Єфремов заявив, що вирішення питання Тимошенко у ракурсі законів про лікування засуджених закордоном його "взагалі не цікавить".

Також Єфремов заявив, що не бачить доцільності в роботі робочої групи щодо напрацювання євроінтеграційних законопроектів.

21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Пізніше речник дипмісії ЄС в Україні повідомив, що візит єврокомісара Штефана Фюле в Україну скасовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...