Опозиція в центрі Києва вже встановлює сцену

П'ятниця, 22 листопада 2013, 22:37

Біля "Українського дому", що знаходиться на Європейській площі в Києві, вже почали встановлювати сцену для виступів опозиційних політиків.

Кілька сотень людей з Майдану Незалежності на прохання депутатів прийшли допомогти встановлювати конструкції, повідомляють очевидці.

Фото з Твіттера Андрія Шевченка
Фото з Твіттера Андрія Шевченка

Як відомо, 24 листопада опозиція планує провести акцію "За Європейську Україну!", у якій, зокрема, візьмуть участь лідери трьох опозиційних сил - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок - та лідер ініціативи "Третя республіка" Юрій Луценко.

Раніше планувалося, що о 12.00 мирна хода рушить з-під пам’ятника Шевченку у бік Європейської площі, де на сходах Українського Дому орієнтовно о 13.00 розпочнеться мітинг та концерт за участі Марії Бурмаки, Тараса Чубая, групи Kozak system.

20 листопада керівництво "Українського дому", що входить до складу Державного управління справами, попросило опозицію не використовувати сходи будівлі для проведення 24 листопада мітингу "За Європейську Україну!".

21 листопада четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 людей, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ввечері 22 листопада на центральну площу столиці прийшло від 2 до 3 тисяч людей, щоб висловити підтримку курсу України на Європу.

У кількох обласних та районних центрах України також відбуваються мітинги проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування