За висвітлення євромайдану звільнили редактора телеканалу

Субота, 23 листопада 2013, 01:28

Випусковий редактор телеканалу "Бізнес" Тетяна Мельниченко заявила, що її звільнили з роботи за висвітлення інформації про євромайдан.

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

"Друзі, маємо небезпечний прецедент. Сьогодні мене звільнили з посади випускового редактора новин телеканалу "Бізнес". Причина - у ранковому ефірі я поставила інформацію про вихід людей на майдан і незгоду з зупинкою Євроінтеграційного процесу", - повідомила Мельниченко.

"З точки зору журналістики - баланс у випуску було дотримано повністю. Я ні про що не шкодую. І нікому нічого не доводитиму. Є вища сила, яка все бачить. І за кожне рішення рано чи пізно доводиться відповідати", - додала вона.

"Я рада, що мені вказали згори, що у цій команді мені не місце і охоче приєднаюся до людей, які готові творити справжню журналістику. І ще, я досі вірю у наших людей - у їхню силу, стійкість, мужність, незламність, коли вони гуртуються разом! Разом - ми сила! Український дух переможе!" – написала журналістка.

 

Як відомо, телеканал Business (раніше - Ukrainian Business Channel (UBC) —спеціалізований інформаційно-аналітичний телеканал для бізнесової спільноти, створений у 2007 році.

Також відомо, що акціонером телехолдингу, до якого входили телеканали КРТ, UBC та два кабельні регіональні телеканали – "Академія" і "Сатурн", був нардеп-"регіонал" Геннадій Васильєв.

Наразі Васильєв - народний депутат від ПР, очолює робочу групу, яка займається розробкою законопроекту про лікування ув'язнених закордоном. 

Як повідомила "Українській правді" сама Мельниченко, коли її офіційно брали на роботу, не ставили до відома, хто власник (телеканалу).

"Так само не інформували, що в нас є цензура, я прийшла працювати у професійну команду журналістів. З того, що я знаю - то Арбузов (Сергій Арбузов, перший віце-прем'єр-міністр, екс-глава НБУ). Але це не перевірена інформація", - зазначила Тетяна Мельниченко.

За її словами, коли новина про євромайдани йшла в ефір, "яку дав навіть Reuters, я керувалась журналістськими принципами. Звісно, без громадянської позиції не обійшлося -  вважаю, що люди мають знати правду - для цього є журналісти".

21 листопада четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 людей, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Ввечері 22 листопада на центральну площу столиці прийшло від 2 до 3 тисяч людей, щоб висловити підтримку курсу України на Європу.

У кількох обласних та районних центрах України також відбуваються мітинги проти призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...