Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров про відмову від ЄС: Мудрість політиків - вчасно прийняти потрібне країні рішення

Неділя, 24 листопада 2013, 22:38

Мудрість політиків – це визнати свої прорахунки, але ухвалити своєчасно потрібне рішення.

Про це в інтерв'ю "Першому каналу" (РФ) заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

На запитання, чи розуміла Україна, починаючи процес євроінтеграції, обсяг втрат на вступ в ЄС і необхідний обсяг компенсації, Азаров відповів улюбленим прислів'ям, яке він перейняв від бабусі: "Якщо б знати, де впасти, я б соломинку підстелив".


"У такому складному питанні не можна врахувати всі фактори. Хто міг знати, що рецесія набере такі форми і обсяги? Криза 2008-2009 років жоден лауреат Нобелівської премії з економіки не міг передбачити. Поки Lemon Brothers не завалився, ніхто не міг зрозуміти обсяги кризи", - розповів Азаров.

"Тому коли ми починали переговори в 2010-му, а закінчили - в 2012-ому - зовсім різні були обставини. Ми розраховували на одну реакцію Російської Федерації, наприклад, отримали зовсім іншу, чекали одного стану фінансового ринку, отримали інший" , - пояснив прем'єр і додав: "Де та соломка, яку ми забули підстелити?".

"Мудрість політиків, як я її розумію - визнати свої прорахунки, визнати, що щось не врахували, але ухвалити своєчасно потрібне рішення для країни", - підсумував Азаров.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...