Янукович каже, що в нього ніхто не вкраде мрію

Понеділок, 25 листопада 2013, 18:06

Президент Віктор Янукович зробив першу заяву після початку протестних акцій, які спричинило рішення Кабміну призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Відповідна заява глави держави розміщена на його сайті.

"..Я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною", - запевнив Янукович.

Він заявив, що реформи, які здійснює влада, - "це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом".

"Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш", - сказав він.

"У нас ніхто не вкраде мрію про Україну рівних можливостей, про європейську Україну. Так само як ніхто не зіштовхне нас з праведної дороги, що веде до цієї мрії", - зазначив президент.

"Найскладніше на цьому шляху були, є і завжди будуть економічні проблеми", - додав він.

"Я був би, м’яко кажучи, неправий, якби не зробив усього, що треба зробити, щоб люди не втрачали робочі місця, щоб вони отримували заробітні плати і пенсії, стипендії", - сказав Янукович.

"Як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще з тими проблемами, які можуть виникнути, якщо під тиском, який ми відчуваємо, зупиниться виробництво, і мільйони громадян будуть викинуті на вулиці. Тому мені доводиться вдаватися до непростих рішень", - сказано в його заяві.

Президент також зазначив, що інколи ризикує бути незрозумілим, тому попросив "народ уважно вислухати" його особисто.

"Я ніколи не зроблю жодного кроку на шкоду Україні і народові. Воля громадян України була, є і буде вирішальною для кожного мого рішення", - додав він.

Президент також заявив, що найближчим часом зробить широке інтерв’ю на телебаченні та відповість на всі запитання.

Як відомо, 21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У зв'язку з цим рішенням, починаючи з 21 листопада, в різних куточках України та світу почалися масові протести, які тривають досі.

24 листопада на Європейську площу прийшло більше 100 000 людей, які хочуть, щоби Україна підписала угоду про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування