Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більдт: ЄС не вестиме переговорів з Путіним і "дрейфуючим" Януковичем

Четвер, 28 листопада 2013, 14:52

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає неможливим проведення тристоронніх переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія.

"Не думаю, що це відбудеться... ЄС не веде переговорів про свою політику із Росією, маю констатувати", заявив Більдт в інтерв'ю ВВС Україна.

Більдт вважає, що президент Віктор Янукович втратив можливість підтримки Європейського Союзу і "просто дрейфує".

Про це він сказав у четвер у Вільнюсі, повідомляє "Громадське телебачення".

"Я ніколи не був повністю впевнений, що президент Янукович готовий пройти весь шлях. Він опинився у дуже складній ситуації, бо українська економіка в жахливому становищі, Країні справді потрібні гроші", - каже Більдт.

Щодо того, чи може вплинути громадська думка на подальший розвиток подій, на курс Євросоюзу щодо України, міністр сказав наступне:

"Загалом все залежить від динаміки того, що відбувається в Україні. Ми бачимо величезну підтримку, це звісно, надихає , водночас у Верховній раді є більшість і президент, які мають нині інші погляди".

"Звісно, громадська думка багато значить. Але це не кінець істерії, буде завтра, післязавтра. І все що ми бачимо в Україні має серйозний вплив", - додав дипломат.

Більдт не взявся передбачити, що відбуватиметься  під час цієї так званої паузи, яку взяв Янукович:

"Президент Янукович поставив свою країну в становище, коли на неї украй легко тиснути, Він втратив можливість підтримки Європейського Союзу.  Він просто дрейфує, але в якому  він дрейфуватиме – на схід чи на дно, я не знаю.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...