На нових переговорах щодо угоди з ЄС про суму фіндопомоги не говорили - Арбузов

Четвер, 12 грудня 2013, 21:53

Київ і Брюссель під час діалогу з відновлення підписання Угоди про асоціацію не обговорювали конкретні цифри можливої ​​фінансової допомоги, необхідної Україні для імплементації Угоди.

Про це заявив перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов на прес-конференції після закінчення першого раунду переговорів у четвер в Брюсселі.

"Дана робота буде проведена найближчим часом", - повідомив він.

Присутній на конференції європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле констатував, що в Брюсселі хочуть бачити "повну прозорість відносно потреб України".

"Чим скоріше Україна визначить свої наміри, тим швидше буде задіяна допомога ЄС після підписання Угоди про асоціацію", - зазначив він.

При цьому єврокомісар додав, що з цією метою можуть бути використані фінансові програми допомоги ЄС, допомога з боку МВФ, а також залучення інших міжнародних партнерів.

Фюле підтвердив, що в ході минулої зустрічі "ми не обговорювали конкретні цифри. Ми повинні обговорити, де є потреби української сторони, і які зобов'язання щодо імплементації Угоди про асоціацію".

"Ми чітко сказали, що ЄС є найбільшим донором в майбутню модернізацію України, і ця допомога буде збільшуватися", - сказав він.

У свою чергу Арбузов констатував, що дане питання є предметом переговорів, які проводяться зараз.

"Ми будемо говорити про це в майбутньому", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування