Яценюк: У розслідуванні розгону Євромайдана спливатимуть десятки прізвищ

Субота, 14 грудня 2013, 18:49

Опозиція закликає генерального прокурора провести незалежне розслідування стосовно жорстокого розгону активістів Євромайдану.

Про це на брифінгу, в Штабі національного порятунку в суботу заявив фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба політсили.

Він наголосив, що опозиція закликає генпрокурора "не дати можливості сховати свідків і свідчення".

"У процесі цього розслідування, за нашими даними, будуть випливати десятки високопоставлених чиновників, які давали вказівки розганяти Майдан та бити людей і які готували плани щодо введення надзвичайного стану", - наголосив він.

"Серед цих осіб є ті, які не є членами Кабінету Міністрів, є ті, які не представляють Партію регіонів, а є так звані керівники громадсько-політичного руху, який нещодавно був дуже широко прорекламований в Україні, і начебто мав вказувати на "Український вибір", - сказав Яценюк.

Опозиція просить Пшонку розслідувати всі факти, виявити всіх причетних, повністю задокументувати всі докази і передати матеріали до суду.

14 грудня генпрокурор заявив: за розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. 

За словами Пшонки, саме вони та ще заступник Коряка Петро Федчук давали команду бити студентів. ГПУ просить узяти названих посадовців під домашній арешт.

Як заявив Пшонка, Сівкович та Попов "безпосередньо тиснули на керівництво київської міліції для застосування сили на майдані Незалежності у ніч на 30 листопада".

У свою чергу президент Віктор Янукович своїми указами відсторонив Попова та Сівковича із займаних посад за клопотаннями Генпрокуратури у зв’язку з підозрою у причетності до порушення конституційних прав громадян на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада. 

За інформацією джерел, на допиті у ГПУ 13 грудня голова КМДА Олександр Попов заявив: розгін мітингу на Майдані стався після того, як секретар РНБО Андрій Клюєв зажадав встановити ялинку 29 листопада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News