Азаров пропонує опозиції "покращити" закони від 16 січня

Четвер, 23 січня 2014, 18:18

Прем’єр-міністр Микола Азаров допускає, що до ухвалених Верховною Радою 16 січня законів можуть бути внесені зміни, але для цього необхідна конструктивна співпраця з опозицією.

Про це він сказав в інтерв'ю Reuters, повідомляє прес-служба уряду.

На його думку, до цієї роботи можуть бути залучені фахівці Ради Європи та Венеціанської комісії.

"Ви ставите питання про європейську інтеграцію – давайте сядемо за стіл переговорів і вирішимо, як ми будемо рухатися в цьому напрямку. Ви ставите питання щодо гарантії проведення демократичних виборів – давайте сядемо за стіл переговорів і подумаємо, яким чином нам зробити відповідне законодавство", - заявив.

"Вас не влаштовують прийняті закони, які наводять елементарний порядок в умовах масових безладів – давайте разом подивимося, що у цих законах є для вас недостатньо демократичним", - додав Азаров.

Прем'єр запропонував попрацювати "у такому великому складі і зробимо нормальні закони, адже і вам, і нам жити в нашій країні", - сказав прем'єр.

В той же час прес-служба Ради Європи інформує, що Азаров прийняв пропозицію генерального секретаря Ради Європи Торбйона Ягланда здійснити спільно з європейськими експертами експертизу законодавства, ухваленого українським парламентом 16 січня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Генсек Ради Європи зазначив, що нині важливо припинити насильство і "повернути ситуацію з вулиць у верховенство права".

"Діалог із Радою Європи з цього законодавчого пакета може стати важливим внеском у цей процес", - переконаний Ягланд.

З огляду на це він зазначив, що Рада Європи зі свого боку прискорить оцінку цього пакета, щоб гарантувати "корисний вклад у дискусію у Верховній Раді".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування