Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ "шиє" 2 опозиціонерам екстремізм

П'ятниця, 31 січня 2014, 19:57

Співробітники СБУ в Дніпропетровській області затримали двох опозиціонерів, яких підозрюють у плануванні терористичного акту.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

СБУ вважає, що "екстремістськи налаштовані члени однієї з опозиційних партій" мали здійснити теракт на об'єкті національної енергетичної системи України.

Згідно з повідомленням, після обшуків за місцем проживання підозрюваних "вилучено дві толові шашки вагою 400 грам, дві гранати Ф-1, боєприпаси часів Другої світової війни, комп'ютерну техніку".

За цим фактом СБУ в Дніпропетровській області відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 14 та ч.2 ст. 258 (підготовка до терористичного акту) КК України.

Як відомо, що у четвер заступник голови Дніпропетровської обласної організації партії "Свобода" з юридичних питань Дмитро Барлюта заявив, що у трьох активістів партії відбулися обшуки на підставі постанови судів "за підозрою в підготовці до скоєння терористичного акту".

У прес-службі обласної організації партії ВО "Свобода" повідомили, що керівника міської парторганізації Кирила Дороленка заарештовано і він перебуває в СІЗО, а керівник "Студентської свободи" Віталій Роменський - під домашнім арештом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування