У Лавриновича таємно захистили Кірєєва і Отрош

Середа, 12 лютого 2014, 09:25

Вища рада юстиції відмовилася ініціювати звільнення суддів Печерського районного суду Києва Інни Отрош і Родіона Кірєєва.

Про це пише Комерсант-Україна.

Звернення з проханням звільнити голову Печерського райсуду Києва Інну Отрош та суддю цього суду Родіона Кірєєва за порушення присяги вніс до Вищої ради юстиції депутат від Батьківщини Андрій Сенченко ще в 2011 році.

У порядку денному засідання ВРЮ значилося, що в результаті перевірки секція ради з питань призначення суддів на посади та їх звільнення дійшла висновку, згідно з яким підстави для внесення подання про відставку Інни Отрош і Родіона Кірєєва відсутні.

Публічно надати матеріали перевірки мала була член ВРЮ Лідія Ізовітова.

Однак більшість питань порядку денного, у тому числі доповідь Ізовітової, рада заслухала у нарадчій кімнаті за зачиненими дверима.

"З усіх питань ВРЮ затвердила результати проведених перевірок" , - не вдаючись у подробиці, заявив глава ради Олександр Лавринович після обговорення.

Члени ВРЮ не стали розповідати про звинувачення, висунуті на адресу Інни Отрош і Родіона Кірєєва. За інформацією джерела видання, їх звинувачували у втручанні в роботу автоматизованої системи розподілу справ між суддями.

Слід зазначити, що це не перша скарга на дії Родіона Кірєєва та Інни Отрош. Раніше ВРЮ відмовилася ініціювати звільнення пані Отрош  яку звинувачували в організації неналежних умов проведення судового процесу у справі Юлії Тимошенко.

Ще три звернення політичних соратників Юлії Тимошенко у зв'язку з діями Родіона Кірєєва ВРЮ відмовилася задовольнити на засіданні 24 грудня 2013.

В опозиції рішення ВРЮ викликало обурення .

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News