Справа проти Самооборони Майдану не підпаде під "закон про амністію"

Неділя, 16 лютого 2014, 19:49

У ході зустрічі із Генпрокурором Віктором Пшонкою основним питанням для представників Майдану було закриття справ проти активістів, які були відкрити до 2 лютого 2014 року.

Про це після зустрічі з Пшонкою заявив лідер ВО Свобода Олег Тягнибок.

Коментуючи питання про те, що у заяві Генпрокуратури йдеться про закриття справ, відкритих з 27 грудня до 2 лютого, а справу проти воєнізованого формування Самооборона Майдану було відкрито після  2 лютого, Тягнибок заявив: "В даному випадку для нас було важливо вирішити питання хоча б щодо закриття справ проти активістів, відкритих до 2 лютого", - заявив Тягнибок.

"Ми не маємо сьогодні ніяких ілюзій, і зрозуміло, що влада робитиме кроки, щоб і далі вікривати провадження проти активістів Майдану. Зрозуміло, що сьогоднішнім позитивним рішенням кримінальне переслідування активістів не завершиться. Воно буде. Але вже стосуватиметься не тих 108 кримінальних справ і не тих майже 2000 людей, яких могли б заарештувати вже завтра", - додав він.

Говорячи про те, яким чином опозиція планує захистити тих, хто ще може понести кримінальну відповідальність, Тягнибок заявив: "Наш тиск на владу продовжується".

"Наша остаточна перемога буде лише тоді, коли будуть остаточно задоволені усі вимоги Майдану. У процесі цієї боротьби можуть виникати різні моменти та неприємності, очевидно, будуть намагання влади і далі кримінально переслідувати", - додав він.

"Зараз ми маємо добитися вирішення проблем Майдану і захисту всіх наших активістів", - підсумував Тягнибок.

Як відомо, 13 лютого прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо незаконного створення у Києві воєнізованих формувань. Аналогічне кримінальне провадження раніше відкрили на Львівщині.

Разом з тим комендант Майдану Андрій Парубій заявив, що у структурі Самооборони Майдану вже діють 39 сотень, а загальна кількість бійців складає близько 12 тисяч. За його словами, з лютого має починається структуризація сотень Самооборони по областях України.

Джерело відео - Hromadske TV

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування