На Закарпатті пропонують заборонити "Український вибір" як кремлівський проект

Середа, 26 лютого 2014, 12:11

Закарпатська облрада просить заборонити діяльність ГО Український вибір в Закарпатті.

 Як повідомляє Mukachevo.net, відповідну заяву 26 лютого депутати направили до ВРУ. Її підтримав 71 депутат.

У заяві пропонується заборонити діяльність громадської організації "Український вибір" на території Закарпатської області, а також звернутися до облрад України з пропозицією підтримати ініціативу щодо заборону діяльності.

Закарпатські депутати вважають Медведчука "українофобом" та "послідовним ідеологом федералізації України, входження України в Єдиний економічний простір і Митний союз".

"Український вибір – це розроблений у Кремлі політичний проект, що ставить за мету розколоти Українську державу", - йдеться у зверненні.

Як відомо, Віктор Медведчук виступав категорично проти асоціації з ЄС, просуваючи ідею вступу до Митного союзу. Ще у грудні минулого року він стверджував, що опозиція намагається вчинити переворот, прикриваючись мітингами, хоча на референдумі процедури, необхідні для зближення з ЄС, не отримають достатньої підтримки.

29 грудня учасники Автомайдану провели акцію протесту під будинком Медведчука. Учасники акції вишикувалися вздовж паркану і просто в нього стукали, частина пікетувальників насідала на ворота. Зрештою активісти пошкодили частину паркану та написали фарбою на воротах і паркані гасла, зокрема, "Палаци дітям!".

Пізніше Медведчук подав до суду на одного з організаторів Автомайдану Дмитра Булатова та іншого активіста Автомайдану Сергія Пояркова. 

Булатов заявляв, що Медведчук може бути причетним до його викрадення. Сам Медведчук називав ці звинувачення брехнею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...