"Регіонали" пропонують зробити російську державною мовою

П'ятниця, 14 березня 2014, 12:38

Партія регіонів вважає, що для виходу з кризи потрібно надати російській мові статус другої державної в Україні, а також надати регіонам країни ширші повноваження.

"Сьогодні владі важливо почути всі зацікавлені сторони, всіх громадян України, незалежно від місця проживання і політичних уподобань", - йдеться в заяві Партії регіонів.

Партія регіонів бачить вихід із ситуації в невідкладному виробленні та прийнятті "законів, які забезпечують інтереси всіх регіонів країни".

"У першочерговому порядку мають бути внесені до парламенту і проголосовані конституційною більшістю закони про децентралізацію влади, що надають регіонам широкі повноваження; про надання російській мові статусу другої державної; про реальну боротьбу з корупцією і бандитизмом; про захист свободи слова", - заявила ПР.

Ці положення партія екс-президента Віктора Януковича пропонує включити у проект нової Конституції. Її, зазначають у Партії регіонів, "необхідно прийняти до осені поточного року".

"Ми звертаємося до наших політичних опонентів із пропозицією відновити конструктивний політичний діалог, який дасть можливість без чергових потрясінь вивести країну з глибокої кризи і стане запорукою збереження цілісної незалежної держави Україна", - заявляє ПР.

При цьому в партії переконані, що "нова влада не спроможна вирішити жодної гострої проблеми, яка виникла в результаті політичної кризи", і жоден її крок "не був ефективним" і "не сприяв зняттю ескалації конфлікту на півдні і сході країни".

Крім того, Партія регіонів продовжує переконувати, що "радикальні сили Майдану" вели "політику залякування сходу і півдня України", аби "протиставити центру і заходу України схід та південь країни, насадити свої цінності, під дулом автомата забрати у людей право на рідну мову, культуру, освіту".

"Це не могло не викликати хвилю обурення і потужного протесту жителів півдня та сходу держави, бажання громадян шукати захист і гарантії дотримання своїх прав та свобод", - виправдовує Партія регіонів дії проросійських сил у Криму та на сході України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування