Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Ініціатори спротиву владі грають на руку загарбникам і будуть суворо покарані

Понеділок, 17 березня 2014, 17:40

У нинішній ситуації підбурювання людей до масових заворушень та протидії силовикам є злочином проти держави.

Про це йдеться у зверненні виконувача обов'язків президента України Олександра Турчинова.

"Не секрет, що агресор робить все, аби розхитати ситуацію всередині України, аби спровокувати внутрішні суперечки, громадянське протистояння та показати слабкість української держави. До нас засилаються провокатори та погромники, фінансуються зрадники та сепаратисти. Вони хочуть зсередини зруйнувати та послабити країну", - заявив він.

"Тому будь-які протиправні дії, спроби підбурювати людей на масові заворушення, захоплення приміщень, самосуди, протидію силовим структурам або Збройним Силам, - в сучасних умовах будуть розцінюватись як спроби сприяння військовим агресорам та злочин проти держави. Вони будуть суворо каратись, відповідно до вимог українського законодавства та Конституції", - додає голова держави.

Раніше секретар РНБО Андрій Парубій закликав входити до лав Національної гвардії "всіх, хто хоче служити Україні", зокрема загони Самооборони Майдану, які були створені під час протестів, а також вже після завершення протистояння.

"Ми будемо трактувати, що ті, хто не погодилися, але будуть називати себе різними майдановскими "брендами", нещиро декларують свої наміри служити Україні. І ми будемо проводити роз'яснювальну роботу з цього приводу серед всіх підрозділів Майдану", - зазначив Парубій.

Крім того, МВС і СБУ закликали українців негайно здати нелегальну зброю, порушникам загрожують відповідальністю "із усією суворістю закону".

Таким чином, наприклад, самооборонівці, які не захочуть увійти в Національну гвардію, але і не складуть зброю, опиняться поза законом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування