Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Мовний" закон відправлять за порадами у різні міжнародні організації

П'ятниця, 11 квітня 2014, 11:37

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє, що у Верховній Раді буде проголосований лише збалансований закон про мови і після висновку Венеціанської комісії.

Про це він заявив після звіту роботи комісії щодо розробки закону про мови.

"Ми повинні будемо з вами прийти у Верховній раді збалансований закон про мови, який враховуватиме всі думки і пропозиції. зараз відбудеться експертиза Венеціанської комісії, ми врахуємо і зауваження Європи, і після цього я переконаний комісія доопрацює проект і внесе його на розгляд Верховної Ради", - сказав він.

У свою чергу голова тимчасової спеціальної комісії щодо підготовки нової редакції закону про мови Руслан Кошулинський повідомив, що законопроект буде направлений у різні міжнародні організації.

"Ми ухвалили рішення про направлення проекту до Венеціанської комісії, ОБСЄ, Ради Європи до представників усіх національних меншин для отримання їхньої оцінки, їхніх порад і подальшого вдосконалення цього законопроекту", - повідомив Кошулинський.

Він додав, що до роботи його комісії була залучена група експертів з різних областей України. Було прийнято рішення про назву проекту – про порядок застосування мов в Україні.

Комісія вирішила взяти за основу проект закону про порядок застосування мов в Україні, розроблений групою фахівців під керівництвом Леоніда Кравчука.

Він передбачає, що є єдина державна мова і є права всіх інших груп населення на мовною ознакою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування