Яценюк не надто сподівається на переговори в Женеві

Четвер, 17 квітня 2014, 15:37

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не покладає великих надій на чотиристоронню зустріч в Женеві.

Про це він сказав журналістам у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прем'єр упевнений, що Росія має намір і далі дестабілізувати ситуацію в Україні.

"У мене немає надмірних надій на цю зустріч, бо я не вірю російській стороні... Зараз Росія веде тільки одну гру: далі на загострення, далі на захоплення територій і далі на провокацію", - сказав він.

Яценюк вважає, що російське керівництво хоче зірвати президентські вибори в Україні.

Також глава українського уряду зазначає, що наявність російських військ у східних областях України визнає весь світ, крім керівництва Росії.

"Є єдина людина в світі, який вірить у те, що на сході (України - ред.) немає російських військ, прізвище цієї людини - Володимир Володимирович Путін", - сказав він.

"Вони здійснили військову інтервенцію в Крим. Він також спочатку розповідав, що там не було російських військ, сьогодні він офіційно визнав, що російські війська там все-таки були. Зараз він знову розповідає казку, що це не його диверсанти, яких він туди послав, і які сформували терористичну мережу на території України", - зазначив прем'єр-міністр.

Яценюк нагадав, що у влади України є "незаперечні докази" наявності російських солдатів на своїй території, і такі докази будуть представлені.

Як відомо, чотиристоронні переговори за участю представників України, США, ЄС і Росії зараз проходять у Женеві. Москва, незважаючи на оголошені раніше ультиматуми про незастосування сили до сепаратистів, все-таки відправила туди голову МЗС Сергія Лаврова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...