МЗС РФ: "Правий сектор" порушив пасхальне перемир'я

Неділя, 20 квітня 2014, 12:29

Москва обурена збройним інцидентом, який стався в ніч на 20 квітня в районі Слов'янська в Донецькій області.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

"Російська сторона обурена даною провокацією бойовиків, яка свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів і екстремістів", - йдеться в заяві щодо провокації в районі м.Слов'янськ .

"Викликає здивування, що ця трагедія сталася вже після підписання 17 квітня ц.р. в Женеві Заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України, в якій міститься заклик утриматися від будь-яких насильницьких дій, залякування і провокацій. Російська сторона наполягає на неухильному виконанні українською стороною взятих на себе зобов'язань по деескалації ситуації на Південному сході України", - заявляють у Москві.

Як відзначають в МЗС РФ, "у ніч на 20 квітня в Слов'янську було порушено пасхальне перемир'я".

"У результаті збройного нападу бойовиків так званого "Правого сектора" загинули ні в чому неповинні мирні громадяни. При цьому жителями міста були захоплені автомашини нападників, в яких було виявлено зброю, карти аерофотозйомки даного району, символіка "Правого сектора", - йдеться в заяві.

Як відомо, міністерство внутрішніх справ України повідомило, що в Слов'янську в Донецькій області в ніч на неділю на блокпосту між двома групами громадян виникло збройне зіткнення.

За даними міністерства, зіткнення сталося близько 3 години ночі. У результаті одна людина загинула і три отримали вогнепальні поранення. Постраждалі госпіталізовані.

На думку місцевих жителів, які були очевидцями подій, нападники були професіоналами та вели прицільний вогонь по людях, які були на блок-посту.

Також за непідтвердженою інформацією, на блок -посту знаходилося кілька людей і вони були без зброї.

На місці події - багато гільз, за словами очевидців - від зброї нападників. Також виявлені залишки світло-шумових гранат, схожі на ті, які виявляли на Майдані в Києві після сутичок протестувальників з силовиками.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування