"Народний мер" Слов'янська просить Путіна ввести миротворців

Неділя, 20 квітня 2014, 14:52

"Народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов звернувся до керівництва Росії з проханням ввести в регіон миротворчі сили "для захисту від Національної гвардії і "Правого сектора".

Про це Пономарьов заявив на екстреній прес-конференції у зв'язку з нічною перестрілкою на околиці Слов'янська, повідомляє російське держагенство РІА Новости.

"Вбивають наших братів <...> Вони не розмовляють з нами, а просто вбивають", - заявив Пономарьов.

Як пояснив Пономарьов, "сьогодні місто живе в стані облоги з боку "Правого сектора"

Захистити від нього, на думку Пономарьова, може тільки Росія, тому він вирішив звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням про введення миротворчих сил на територію Донецької та Луганської областей.

Разом з тим Пономарьов заявив, що на місці події серед речей убитого бойовика було знайдено жетон "Правого сектора" з номером 20, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Номер один має бути у Дмитра Яроша. Також ми виявили на полі бою югославський кулемет, аналог німецького MG 42, який складався на озброєнні у Німеччині під час ВВВ", - заявив Пономарьов.

Усі фото з Facebook Piotr Andrusieczko
 
 
 

Як відомо, в ніч на 20 квітня на одному з блок -постів у Слов'янську відбулося збройне зіткнення. У результаті, за даними МВС України, одна людина загинула, троє поранені.

За заявами російських ЗМІ, на беззбройних людей на блок-посту напали озброєні ополченці , в т.ч. - Правий сектор. Разом з тим журналісти зауважили, що слідов крові внаслідок перестрілки на місці немає, а машини, які залишилися спаленими на місці події, були "сильно обстріляні з боку ополченців, які були на блок-посту, і які були начебто беззбройні".

МЗС РФ вже заявив, що ПС порушив "пасхальне перемир'я", оголошене раніше урядом України і представниками "народного ополчення Донбасу".

Разом з тим в РНБОУ заявили, що задум російських ЗМІ очевидний - розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні і здійснити чергову хвилю інформподготовкі для обгрунтування свого вторгнення.

В СБУ заявили, що у Слов'янську не було жодної організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування