Лавров: Київ не може або не хоче контролювати екстремістів

Понеділок, 21 квітня 2014, 11:54

Влада в Києві не виконує Женевську угоду. 

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє ІТАР-ТАСС.

За його словами, київська влада нічого не робить, "палець об палець не вдаряють", щоб усунути причини глибокої кризи.

У женевських домовленостях по Україні терміни не згадані, але заходи повинні вживатися терміново, нагадав Лавров.

"У самих домовленостях якісь терміни не згадані, але там сказано, що заходи мають вживатися терміново. Насамперед, це стосується наведення елементарного порядку, мається на увазі припинення діяльності незаконних збройних формувань, роззброєння цих формувань і припинення будь-якого екстремізму та релігійної нетерпимості, амністії політичних ув'язнених і учасників протестів, почала конституційного діалогу", - заявив Лавров, повідомляє РІА Новости.

Міністр також зазначив, що все вказує на те, що київська влада "не може або не хоче контролювати екстремістів".

"Обстріл беззбройних в пасхальну ніч - це позамежно (запредельно - рос.)", - заявив Лавров.

За його словами, заяви про те, що в районі конфліктів є величезне число російської зброї - це "сміхотворний аргумент, оскільки там іншої зброї і не було".

Як відомо, вночі 20 квітня у Слов'янську на блокпосту виникла збройна сутичка, внаслідок якої одна особа загинула та три дістали вогнепальні поранення.

МЗС РФ звинуватив у цьому бійців "Правого сектору" і керівництво України, яке нібито порушило домовленості 4 сторін у Женеві щодо перемир'я.  Окрім того глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що "обурений" через події  у Слов"янську та кличе владу України за стіл переговорів. 

Натомість у РНБО назвали такі заяви наміром розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні та здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування