Нова "влада" Криму вводить цензуру на Джемілєва і Меджліс

Понеділок, 21 квітня 2014, 20:59

Кримськотатарській  редакції ДТРК "Крим" в усній формі звеліли "не показувати" лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і низку членів Меджлісу.

Інформацію про це Українській правді підтвердило інформоване джерело в ДТРК.

Згідно з повідомленням, нова "влада" Криму вирішила застосувати санкції проти лідера кримських татар і спробували ввести цензуру в частині висвітлення діяльності Меджлісу.

"Співробітникам ДТРК було оголошено - "не треба їх показувати (Джемілєва та інших членів Меджлісу)", - повідомило джерело.

Крім того "не рекомендується брати інтерв'ю у лідера і показувати навіть загальні плани, де він присутній, цензура поширюється і на будь-які згадки імені Мустафи Джемілєва".

Джерело уточнило, що дані "рекомендації" були озвучені в усній формі і підтвердило інформацію, що неофіційна заборона на висвітлення лідерів Меджлісу існує.

Разом з тим працівники кримськотатарської редакції ДТРК "Крим" має намір 22 квітня провести зустріч з керівництвом ДТРК.

"Якщо це цензура - будемо вимагати офіційний документ, в якому озвучені вимоги будуть прописані", - пояснило джерело.

Разом з тим про заборону транслювати в ефірі ДТРК Мустафу Джемілєва, Рефата Чубарова та членів Меджлісу повідомила і прес-секрератр Меджлісу Лейла Муслімова. 

Як відомо, 22 березня російські війська, які окупували Крим, не пускали Мустафу Джемілєва на батьківщину. Джемілєв зазначив, що не знає точно, чи заборонила йому кримська "влада" в'їзд на півострів.

Спроба не впустити Джемілєва та Чубарова на територію Криму повторилася 19 квітня: лідерів Меджлісу близько години тримали на КПП у Чонгарі представники кримської "самооборони", які вилучили у них документи. Причину недопуску на територію Криму пояснювати відмовилися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...