Лавров наскаржився Керрі на "Правий сектор"

Понеділок, 21 квітня 2014, 21:11

Нездатність і небажання київської влади покласти край насильницьким діям "Правого сектора" та інших ультранаціоналістів, які вже призвели до людських жертв, ставлять під загрозу виконання положень Женевських угод.

Про це заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров у телефонній розмові з державним секретарем США Джоном Керрі, - передала прес-служба російського МЗС.

Він закликав держсекретаря "вплинути на Київ", щоб "припинити арешти і звільнити з-під варти активістів руху протесту в південно-східних регіонах України".

Лавров також висловив необхідність "спонукати нинішнє українське керівництво до неухильного виконання взятих на себе зобов'язань, що дозволило б почати деескалацію обстановки".

Російський дипломат наголосив на необхідності якнайшвидшого запуску конституційної реформи "з повноцінною участю всіх основних політичних сил і всіх регіонів країни".

Як відомо, вночі 20 квітня у Слов'янську на блокпосту виникла збройна сутичка, внаслідок якої одна особа загинула та три дістали вогнепальні поранення.

МЗС РФ звинуватив у цьому бійців "Правого сектору" і керівництво України, яке нібито порушило домовленості 4 сторін у Женеві щодо перемир'я.

Натомість у РНБО назвали такі заяви наміром розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні та здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування