Кримські татари заявили про репресії і вимагають розпустити "самооборону"

Вівторок, 22 квітня 2014, 18:59

Незаконна влада Криму почала репресії проти кримських татар.

Про це йдеться в заяві президії Меджлісу кримськотатарського народу, поширеному у вівторок.

"Вчинені випадки бандитизму і беззаконня, прямі вказівки з боку Ради міністрів Криму про введення цензури в ЗМІ при висвітленні діяльності органів національного самоврядування кримських татар, кримськотатарських громадських і політичних діячів, відсутність результатів по розкриттю лиходійського вбивства Решата Аметова - батька трьох малолітніх дітей, оцінюються кримськими татарами як акт цілеспрямованої репресивної політики влади проти корінного народу Криму", - йдеться в документі.

У Меджлісі нагадали про перешкоджання в'їзду в Крим лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва, а також про напад на будівлю Меджлісу в понеділок.

У заяві наголошується, що кримські татари вимагають від влади вжиття заходів щодо деескалації беззаконня в Криму".

"Першим і терміново необхідним кроком у цьому напрямку має стати негайний розпуск так званої "кримської самооборони", яка є головним джерелом беззаконня і провокацій в Криму", - підкреслили в Меджлісі.

"Якщо ситуація буде розвиватися таким чином, суспільство може увійти в стадію відкритого протистояння", - заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

Він також вважає, що проти Меджлісу розпочата інформаційна війна.

"Сьогодні з боку влади розпочато кампанію з обмеження впливу меджлісу кримськотатарського народу, курултаю. Найближчими днями ви побачите якісь маргінальні групи з використанням деяких кримських татар, які будуть з відповідними плакатами, які будуть озвучувати на підконтрольних владі засобах масової інформації ті чи інші гасла, твердження", - припускає Чубаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування